Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αντηλιακό το χειμώνα;Bien sûr!






  Σας έχω ήδη αναφέρει ότι ακόμη και το χειμώνα χρησιμοποιώ αντηλιακό.Ξεκίνησα πέρυσι,αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν απόλυτα πιστή στην απόφασή μου,καθώς πολλές φορές ξεχνούσα να βάλω και από ένα σημείο και μετά απλώς βαρέθηκα και αποφάσισα ότι δεν μπορούσα άλλο πια να ζω με τις τύψεις.Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο,έβλεπα αχτίδες ήλιου και σκεφτόμουν ότι δεν φοράω αντηλιακό,πάλι ξέχασα,φτου,μια απόφαση δε μπορώ να τηρήσω,να προσέχω,να πηγαίνω από τις σκιές.Θα σταματούσα να βάζω αντηλιακό κι επισήμως.Κάλλιο unprotected,παρά bat crap crazy.




  Προσπερνώντας το γεγονός ότι έπρεπε να κάνω σύσκεψη με τον εαυτό μου για να τον πείσω είτε να ακολουθήσει την απόφαση,είτε να την τερματίσει,φτάνω στο σήμερα.Και γεμάτη υπερηφάνεια δηλώνω ότι όχι ήλιε,δε θα σου κάνω τη χάρη να καταστρέψεις αυτό το δέρμα.Το ήδη ευαίσθητο και επιρρεπές σε οτιδήποτε μπορείς να προκαλέσεις.Αυτή τη φορά θα επιμείνω στην απόφασή μου,να,το γράφω κι εδώ,είναι επίσημο!

  Πέρυσι(τόσο το καλοκαίρι,όσο και εκείνο το σύντομο χρονικό διάστημα του χειμώνα) χρησιμοποιούσα το αντηλιακό προσώπου της Avene Réflexe 50+ και έχω κρατήσει τη συσκευασία γιατί το αγάπησα!











  Η συσκευασία είναι απίστευτα πρακτική (μπορείς να το πάρεις παντού,ειδικά το καλοκαίρι βολεύει πολύ) και περιέχει 30 ml.Ελαφριά σύσταση,ευχάριστο άρωμα,χωρίς paraben,υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο(δηλαδή δεν προκαλεί μαύρα στίγματα και σπυράκια,και όντως ισχύει!).Πιστεύω ότι είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες,αφού έχει ελαφριά σύσταση αλλά παράλληλα μια χ-ψ ενυδάτωση την παρέχει.Γενικά έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη και σίγουρα θα το αγοράσω ξανά κάποια στιγμή,πιθανότατα το καλοκαίρι.Η τιμή του αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 10 ευρώ!






  Το αντηλιακό που χρησιμοποιώ αυτό τον καιρό είναι της Apivita για ευαίσθητες επιδερμίδες με θαλάσσια λεβάντα και φύκια.Έχει spf 50+ (είναι σταθερό αυτό για μένα),και περιέχει φυσικά συστατικά κατά 82%.Είναι το αντηλιακό που χρησιμοποιεί το καλοκαίρι η κολλητή μου(η οποία έχει κάνει διατριβή πάνω στα προϊόντα της Apivita!),το είχα δοκιμάσει κάποιες φορές και μου άρεσε.Είχε δώρο και την ενυδατική aqua vita,το τσίμπησα!Το θεωρώ κατάλληλο για αυτή την εποχή καθώς έχει πιο βαριά σύσταση από αυτό της Avene και ενυδατώνει απίστευτα την επιδερμίδα μου,χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.Υποθέτω πάντως ότι δεν είναι και τόσο κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες!Πραγματικά έπαθα πλάκα με την ενυδάτωση που προσφέρει,το καλοκαίρι δεν το καταλάβαινα καθόλου γιατί κάτω από το λιοπύρι με απασχολούσαν άλλα.Βρίσκεται σε σωληνάριο,περιέχει 50 ml και μου κόστισε 21 ευρώ περίπου(αλλά είχε δώρο και την ενυδατική).

  Γενικά έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη και με τις δύο αντηλιακές κρέμες και σίγουρα θα συνεχίσω να τις χρησιμοποιώ.Αυτή της Avene ίσως να υπερέχει στο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας,ενώ της Apivita στο θέμα της ενυδάτωσης.

  Εσείς χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου το χειμώνα;Γενικά ποιο προτιμάτε,αν όχι το χειμώνα,τότε το καλοκαίρι;Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα δύο;


  Μέχρι την επόμενη φορά,φιλιά στα μούτρα!


 J




  

16 σχόλια:

  1. Σκέφτομαι κι εγώ ν'αρχίσω να φοράω αντιλιακή στο πρόσωπο καθημερινά, αλλά ποτέ δεν παίρνω την απόφαση... Από αυτές που προτείνεις πάντως, θα προτιμούσα της Avene που έχει πιο ελαφριά σύνθεση.
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμ και ότι σκέφτομαι να πάρω καινούργιο αντηλιακό!
    Έχω εδώ και καιρό το Cleanance της Avene...πολύ καλό για δέρμα με σπυράκια.
    Άφησα σχόλιο στο ποστ μου για το ροδόνερο για τα μαγαζιά που μπορείς να το βρεις στην Αθήνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη μάρκα δεν με έχει απογοητεύσει σε τίποτα εώς τώρα!Είχα κι εγώ το Cleanance,πολύ καλό..
      Ααα,έρχομαι από εκεί λοιπόν!! :D

      Διαγραφή
  3. Ααααχ και γω φοράω πάντα αντιηλιακό και το χειμώνα. τώρα βάζω την bb cream που έχει αλλιώς βάζω κ γω αυτό της avene.

    Πολύ ωραίο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! :)Η ΒΒ είναι μια πρακτική λύση,τη χρησιμοποιώ κι εγώ αλλά επειδή το δέρμα μου είναι αρκετά ευαίσθητο στον ήλιο φτάνω στην υπερβολή και βάζω και το πενηντάρι αντηλιακό από κάτω!

      Διαγραφή
  4. Πολύ σωστά τα λες! Είναι απαραίτητο και το χειμώνα το αντηλιακό. Εγώ επειδή βαριέμαι να βάζω πολλά στο πρόσωπό μου, φοράω ενυδατική με ΔΠ25 και μεικ απ με ΔΠ30... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά,σε καλύπτει πλήρως! :D Είναι πραγματικά απαραίτητο και κακώς δε φορούσα μέχρι τώρα..Φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Οντως, χρειάζεται αντιηλιακό και το χειμώνα.. αλλά ειδικά την άνοιξη!!!
    Σ' ευχαριστουμε για την παρουσιαση!!!!!!! Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!Ναι,είναι πραγματικά απαραίτητο..Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  6. Καλέ, τόσο καιρό δεν σε ακολουθούσα! Διορθώθηκε! Στο θέμα μας τώρα, εμένα δυστυχώς δεν θα μου ταιριάξει η αντιηλιακή της Apivita, γιατί έχω λιπαρό δέρμα, αλλα για ξηρή επιδερμίδα φαίνεται σούπερ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hahahaha,δεν πειράζει! :) Χμμ,ναι,όντως δεν πιστεύω να είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες..Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. χχμμ αυτή η avene φαινεται ενδιαφέρουσα!Φέτος ήμουν ανάμεσα σε vichy kai avene...κατέληξα σε vichy γιατί είχα ακούσει καλά πράγματα για το dry touch!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπώ avene... λατρεύω ολα της τα προϊόντα...

    αυτο ειναι το δικο μου blog http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/ θα χαρω να γινεις και εσυ μελος του...φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με κάνουν χαρούμενη!
Πάντα απαντάω κι εκτιμάω πολύ το χρόνο που αφιερώνετε για να με διαβάζετε. :)