Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

SOS για δύσκολες συνθήκες


  Χαίρετε,χαίρεται!

  Την προτελευταία εβδομάδα του Μάη είχα εκπαιδευτική πρακτική σε εξωτερικό χώρο,κάτω από τον καυτό ήλιο,με αφόρητη ζέστη,σκόνη,χώμα και πολλά ζουζούνια(βασικός λόγος που δεν έγραφα!).Και είχα βρει τη χαρά μου,γιατί έκανα κάτι που αγαπώ πολύ(ποια μπορεί να μαντέψει το μελλοντικό μου επάγγελμα;hehe..)!Οι συνθήκες βέβαια ήταν δύσκολες,και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποια must για όλες όσες περνάνε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο ή/και τη σκόνη,το χώμα,την άμμο.Είτε λόγω επαγγέλματος,είτε λόγω χόμπι,παραλίας,ή απλή τρέλα.Δεν πρόκειται για τίποτα πρωτότυπο,καλό είναι όμως να τα επαναλαμβάνουμε πού και πού,non?


    Αντηλιακό






  Πρώτο και καλύτερο στη λίστα.Δεν πάμε πουθενά χωρίς αντηλιακό προσώπου τέτοιο καιρό,ο ήλιος καίει και φτιάχνει κάτι όμορφες δυσχρωμίες και πανάδες,μούρλια.Εγώ το χρησιμοποιούσα και στα χέρια-εννοείται ότι το χρησιμοποιούμε όπου είμαστε ακάλυπτες.
  Για όσες ετοιμάζεστε για παραλία,θα πω το εξής:δεν παίζει ρόλο το πόσο σκουρόχρωμες είστε.Ούτε αν καίγεστε ή όχι.Φοράμε ΠΑΝΤΑ αντηλιακό,για λόγους πολύ πιο σοβαρούς από το μαύρισμα-καταλαβαινόμαστε,ελπίζω.Πρώτα και πάνω απ'όλα η υγεία!





    Καπέλο



Το βιβλίο,προαιρετικό



  Επιβάλλεται.Εκτός κι αν φλερτάρετε με την ηλίαση.Δεν αξίζει,βρείτε άλλον να φλερτάρετε,καλοκαίρι έρχεται.






   Νερό


Αν είστε στην παραλία μπορείτε ακόμη και να κολυμπήσετε αε αυτό.


  Ενυδάτωση και ξερό ψωμί.Φροντίστε να πίνετε συχνά νερό (και να έχετε κάπου κοντά μια τουαλέτα,γιατί,εχμ,η συχνή πόση νερού έχει και τα ακόλουθά της).





   Γυαλιά ηλίου





  Ναι,θα τα πω όλα,τίποτα δεν θ'αφήσω!Μην ταλαιπωρείτε τα μάτια σας.








  Υγρά Μαντηλάκια





 Εγώ είχα μαζί μου αντισηπτικά μαντηλάκια με άρωμα λουλουδιών.Εξαιρετικά,θραύση έκαναν.Εσείς μπορείτε να πάρετε ό,τι θέλετε-θεωρώ ότι τα πιο πρακτικά είναι τα μωρομάντηλα,χρησιμοποιούνται και στο πρόσωπο.






  Αντισηπτικό τζελ




 Όπως θα έχετε καταλάβει,προτιμώ να φύγω από το σπίτι χωρίς ρούχα,παρά χωρίς αντισηπτικό.Κολλήματα είναι αυτά!Δεν έχω φοβία με τα μικρόβια,ειλικρινά!Είμαι πολύ χαλαρή,απλώς επειδή πιάνω συνέχεια το πρόσωπό μου,ενώ παίρνω συνέχεια τα μέσα και πιάνω ένα σωρό πράγματα κατά τη διάρκεια της μέρας,δεν γίνεται να έχω βρώμικά χέρια.Γενικά θεωρώ ότι είναι καλό να έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικό.Προσοχή όμως:μη βάζετε συνέχεια,θα ξεράνει τα χέρια σας.







   Νεράκι σε σπρέι



 Δροσίζει και ανακουφίζει από τη ζέστη και τον ήλιο.Προσωπικά,έχω δοκιμάσει Avene,Carroten,Evian και για το καλοκαίρι (που αυτό που θέλουμε κυρίως είναι να δροσιστούμε) προτιμώ το τελευταίο,επειδή ψεκάζει καλύτερα απ'όλα κι επειδή μου φαίνεται ότι είναι ΠΑΝΤΑ δροσερό.Για τον υπόλοιπο χρόνο,Avene.Αλλά ο καθένας έχει τα γούστα και τις προτιμήσεις του.

 


 Αυτά,δε νομίζω να ξέχασα κάτι.Α,και οι υπερβολές μου:αντηλιακό lip balm (το αγαπημένο μου του Κορρέ) και λαδάκι για τα μαλλιά,που έτσι κι αλλιώς ήταν πιασμένα.Γενικά,ό,τι μπορώ να προστατεύσω από τον ήλιο,το προστατεύω,γιατί την έχω πάθει με κοκκινίλες,εγκαύματα,πανάδες και ελιές ουκ ολίγες φορές.

  Αυτά λοιπόν από μένα!Αυτό το post ήταν λίγο μαμαδίσιο,αλλά δεν μετανιώνω τίποτα.Έτσι κάνω και στους φίλους μου,έτσι κάνω και σε σας!Να προσέχετε τους εαυτούς σας..Καλή η ομορφιά,αλλά ακόμη καλύτερη η υγεία! ;)


  Φιλιά στα μούτρα,

   J



18 σχόλια:

  1. Xεχε πολύ καλά κάνεις και τα λες!!!Ειδικά αυτό με το καπέλο το λέω και γω στη..μάνα μου!!Ξεροκέφαλη!!Δεν νιώθει τίποτα!! :P
    (Επίσης μ αρέσουν πολύ τα γυαλιά σου!Το πάνω ζευγάρι το "κυριλέ" ! ) :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε,άσε!Εγώ συνέχεια τους μαλώνω όλους για το αντηλιακό που το ξεχνάνε!Ευχαριστώ πολύυ,μόλις 10 ευρώ από vintage "παζάρι"! ;)

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο post κοριτσάκι! Και πολύ σωστά και αναλυτικά όσα λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci beaucoup όμορφη!Ειδικά οι ανοιχτόχρωμες,την παθαίνουμε με το τίποτα,οπότε έχω μπόλικη εμπειρία δυστυχώς!Φιλιά! :*

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το post σου και πολύ σωστά αυτά που λες...Μμμμ....το μελλοντικό σου επάγγελμα ε? Αν και δεν είμαι καλό μέντιουμ θα πω: αρχαιολόγος? γεωλόγος? γεωπόνος? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oui,oui,αρχαιολόγος,το μάντεψες!Ανερχόμενη Indianita Jones,hahaha!Φιλάκια κουκλίτσα,ευχαριστώ πολύ! :*

      Διαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε το post! Δεν είναι καθόλου μαμαδίστικο, ίσα ίσα όλοι πρέπει να τα ξέρουν αυτά και να προσέχουν! Φιλιά πολλά J!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κοραλλία μου!!Ελπίζω να βοήθησα λίγο,ακόμη και με την υπενθύμιση!Φιλάκιαα!! :*

      Διαγραφή
  5. Πολυ ομορφο post! Πολυ σωστα αυτα που λες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!Ελπίζω να τα τηρήσουμε όλες,φιλάκια! :*

      Διαγραφή
  6. όλα θα τα ακολουθήσω πιστά, αλλά για το βιβλίο χλωμό χίχί :)
    τέλειο το καπέλο!
    kiss...fancy~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι με αντηλιακό να μπλαστρωνόμαστε, πάλι θα το πω γράφεις υπέροχα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια μου γλυκιά!! :D Έτσι,άπλωνε και ξανα-άπλωνε!! :*

      Διαγραφή
  8. Δεν πάω πουθενά χωρίς νερό και γυαλιά ηλίου!!! Τα άλλα κάπως τα παλεύω.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιι,δεν την παλεύω!Τώρα το καλοκαίρι 1,5 λίτρο τη μέρα κατεβάζω,οι συνέπειες καταστροφικές,haha!!Φιλάκια κουκλίτσα! :*

      Διαγραφή
  9. Τέλειο post και πολύ σωστά όσα μας λες! <3
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με κάνουν χαρούμενη!
Πάντα απαντάω κι εκτιμάω πολύ το χρόνο που αφιερώνετε για να με διαβάζετε. :)