Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μαλλιά-Θερμότητα:1-0

  Αν τα μαλλιά μου μπορούσαν να μιλήσουν,πριν από 2-3 χρόνια θα παρακαλούσαν για έλεος."Όχι άλλο κάρβουνο,σώστε μας από την τρελή!",θα φώναζαν-όχι,θα ούρλιαζαν.Απανωτές βαφές,πιστολάκι,ίσιωμα με το σίδερο,και το τελειωτικό χτύπημα,ντεκαπάζ(ώστε να γίνουν ένα ωραιότατο πορτοκαλί)..Ε,με το δίκιο τους λοιπόν οι τσιρίδες.Βέβαια,σήμερα θα με έλουζαν με αγάπες και λουλούδια,καθώς το πάθημα έγινε μάθημα και η φροντίδα δεν έχει τέλος!

  Η περιποίηση των μαλλιών είναι μεγάλο κεφάλαιο,και επειδή δεν γίνεται να χωρέσουν όλα σε ένα post,ξεκινάω με έναν εχθρό που όλα τα μαλλιά καλούνται να αντιμετωπίσουν:τη θερμότητα,είτε από το πιστολάκι,είτε από το σίδερο,είτε (γιατί όχι;) από τον ήλιο.

  Πρώτα απ'όλα,να εξηγήσω την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά μου:μετά από όλα τα βασανιστήρια που περιέγραψα κι ενώ είχα πολύ μακριά μαλλιά,τα έκοψα κοντό καρέ τον προηγούμενο Μάρτιο.Τα προϊόντα και οι τεχνικές που χρησιμοποίησα λοιπόν,εφαρμόστηκαν σε μαλλιά εντελώς καθαρά από ψαλίδα και σπασίματα!

  Με το που κουρεύτηκα,εφοδιάστηκα με το παρακάτω προϊόν:



  Είναι μετάξι από τη σειρά Baco της εταιρίας ΚαΛRΛL(το πήρα από τα Hondos και ανάθεμα αν κατάλαβα ποια είναι η εταιρία και ποια η σειρά,αν γνωρίζετε διορθώστε με!),πιο συγκεκριμένα όπως αναγράφεται στο μπουκαλάκι πρόκειται για "υγρούς κρυστάλλους με υδροδιαλυτό μετάξι ειδικά για βαμμένα μαλλιά".Μου κόστισε γύρω στα 18 ευρώ,και μετά από 9 μήνες έχει φτάσει ακριβώς στη μέση!Το απλώνω σε νωπά μαλλιά στις άκρες πριν τα στεγνώσω με το πιστολάκι(και πριν τα ισιώσω με το σίδερο πριν αγοράσω το σπρέι της Aussie),ή ακόμα κι αν τα αφήσω να στεγνώσουν φυσικά.Μόνο καλό μου έχει κάνει!Η ψαλίδα έχει εξαφανιστεί,και τα μαλλιά μου είναι υγιέστατα.Το προτείνω ανεπιφύλακτα,ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως δεδομένης της διάρκειάς του η τιμή του είναι πολύ καλή.





  Το δεύτερο προϊόν είναι το σπρέι κατά της θερμότητας "Take the heat"  από την Aussie,και το χρησιμοποιώ σε όλο το μήκος των μαλλιών μου όταν είναι εντελώς στεγνά πριν τα ισιώσω με σίδερο.Πλέον αυτό συμβαίνει σπάνια καθώς είμαι σε φάση "μακραίνω τα μαλλιά μου και δεν τα ισιώνω",αλλά έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου και σίγουρα θα το αγοράσω ξανά όταν μου τελειώσει.Δυστυχώς δε μυρίζει τσιχλόφουσκα όπως η μάσκα που είχα αγοράσει από την ίδια εταιρία,αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε κι όλα!Το πήρα σε προσφορά γύρω στα 5 ευρώ,κανονική τιμή δε θυμάμαι,αλλά τα Hondos βάζουν συνέχεια τα προϊόντα της Aussie σε προσφορά.



  Το καλοκαίρι χρησιμοποίησα το μετάξι (αυτή τη φορά σε στεγνό μαλλί) και δεν άγγιξα ΚΑΘΟΛΟΥ πιστολάκι και σίδερο.


  Με τα παραπάνω προϊόντα κατά της θερμότητας,σταθερή χρήση μάσκας(για την οποία θα μιλήσω σε post που ακολουθεί) και κούρεμα κάθε 1,5-2 μήνες το μαλλί μου πλέον είναι υγιέστατο και εγώ οδεύω προς τη νίκη,δηλαδή την επαναφορά του μάκρους που είχε πριν το καταστρέψω!


Εσείς ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε τις επιπτώσεις της θερμότητας;Έχετε δοκιμάσει αυτά που προτείνω;

Μέχρι την επόμενη φορά,φιλιά στα μούτρα!
J

12 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά αυτα που λες!!! και τα δικα μου μαλλια ειναι ταλαιπωρημενα με ισιωτικες ντεκαπαζ κτλ κτλ!!!!!
    Χρησιμοποιω την κρεμα της gliss swarzkopf και ειμαι αρκετα ευχαριστημενη, θα δοκιμάσω ομως και αυτα που προτινεις!!!
    φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την εμπειρία μου πάντως,κανένα προϊόν δεν μπορεί να κάνει αυτά που μπορεί το κούρεμα και το να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά! :)Θα δοκιμάσω κι αυτό που λες,το βλέπω συνέχεια κι έχω την περιέργεια!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. καλή αρχή σου εύχομαι!!!! μόλις έγινα μέλος σου!!!! μου αρέσει πολύ το blog σου!!! φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ πολύ κοπέλα μου!!Ελπίζω να τα λέμε συχνά!Φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thank you!Sure,I visited your lovely blog and I followed you,I really like it!Keep up the good work! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αααχ ωραιο review! δεν τα εχω δοκιμασει αλλα μου εβαλες το μικροβιο! δε νομιζω ότι θα αργησω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ! :D Με προϊόντα για τα μαλλιά έχω τρέλα,κι αυτά(ειδικά το πρώτο) με έχουν καταβολέψει!Αν τα δοκιμάσεις πες μου τη γνώμη σου!Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να 'μαι κι εγώ! σε βρήκα τελικά και έγινα μέλος σου! ευχαριστώ που έγινες κι εσύ σε μένα! καλή αρχή να έχεις! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ!Θα τα λέμε συχνά ελπίζω,φιλάκια! :D

      Διαγραφή
  8. Τώρα ο Χόντος δεν το έχει που μπορώ να το βρω;το χρησιμοποιώ χρόνια.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με κάνουν χαρούμενη!
Πάντα απαντάω κι εκτιμάω πολύ το χρόνο που αφιερώνετε για να με διαβάζετε. :)