Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ας πέσουνε οι μάσκες


  Η μοίρα το έφερε έτσι,και το πρώτο μου post έχει να κάνει με ένα από τα βασικότερα βήματα περιποίησης του προσώπου μας:τις μάσκες.

  Προτού σας απαριθμήσω τις αγαπημένες μου,να πούμε πρώτα κάποια βασικά πραγματάκια που όλες έχετε ακούσει και ξαναδιαβάσει,αλλά τα ξαναβρίσκετε μπροστά σας.Γιατί;Επειδή όσο αυτονόητα κι αν είναι,αυτό δε σημαίνει ότι τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας κι ότι τα εφαρμόζουμε,όσο κι αν θα έπρεπε.Κι επειδή προσπαθώ να γίνω μια καλή beauty blogger,και τι είδους post θα ήταν αυτό τελοσπάντων χωρίς τις κλασικές συμβουλές;

        Έχουμε και λέμε:
  •   Προτού δώσουμε τα λεφτουδάκια μας σε κάτι που δεν μας ταιριάζει και είτε θα μας βγει άχρηστο,είτε θα μας δημιουργήσει πρόβλημα,έχουμε στο μυαλό μας τις ανάγκες του δέρματός μας.Δεν γίνεται δηλαδή να έχεις ξηρό δέρμα και να παίρνεις μάσκα για λιπαρές επιδερμίδες,πώς να το κάνουμε!
  • Πήραμε τη μάσκα,χαρήκαμε,τρέξαμε ενθουσιασμένες να τη βάλουμε.ΣΤΟΠ!Καθάρισε πρώτα σχολαστικά το πρόσωπό σου,και μετά άρχισε να απλώνεις.
  • Το ότι δοκίμασε μια μάσκα η φίλη μας η Πόπη και ήταν θαυματουργή για εκείνη,δε σημαίνει ότι θα είναι εξίσου θαυματουργή και για μας.Αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα προϊόντα,και πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική,επομένως και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

  Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ διαφορετικές μάσκες για διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας μου,το βαθύ καθαρισμό,την αναζωογόνηση και την ενυδάτωση.Ανά διαστήματα πειραματίζομαι με διάφορες μάρκες,αν και κινούμαι πάντα σε χαμηλά οικονομικά πλαίσια.Πρέπει να πω ότι παρόλο που δεν έχω δοκιμάσει κάποια ακριβή μάρκα έχω καλύψει πλήρως τις ανάγκες μου με φθηνές εώς πάμφθηνες μάσκες!Οι μέχρι τώρα αγαπημένες μου είναι οι εξής:



ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ





Laino:Argile verte surfine.Πρόκειται για 100% φυσική πράσινη άργιλο σε σκόνη,και την έχω λατρέψει!Έχω μεικτή επιδερμίδα και το χειμώνα γίνεται σχεδόν ξηρή,και για βαθύ καθαρισμό θέλω ένα προϊόν που ναι μεν θα ρυθμίζει τη λιπαρότητα στις επίμαχες περιοχές,αλλά δεν θα ξηραίνει το υπόλοιπο πρόσωπο.Η πράσινη άργιλος είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει,και η συγκεκριμένη είναι η πιο συμφέρουσα από άποψη ποιότητας-ποσότητας-τιμής.Είναι  300 gr σκόνη ,και αναμειγνύω με νερό λιγότερο από 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά που την χρησιμοποιώ,φαίνεται ότι θα κρατήσει για πάντα!Την αγόρασα με 4 και κάτι ευρώ (!) και η εταιρία έχει κι έτοιμη σε σωληνάριο,αλλά είναι πολύ πιο ακριβή.Αφού την απλώσω,την αφήνω το πολύ 10 λεπτά στο πρόσωπο(δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς) και ξεπλένω με κρύο νερό.Πολύ καλή μάσκα με πράσινη άργιλο είναι και αυτή της seventeen,αλλά πωλείται σε δόσεις και δεν συμφέρει αν θέλεις να τη χρησιμοποιείς 1 με 2 φορές τη βδομάδα.



ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ




Apivita:express beauty with propolis.Είναι καινούργια ανακάλυψη για μένα,και πρέπει να πω ότι έμεινα ενθουσιασμένη!Τη βρήκα μπροστά μου στο φαρμακείο με 2 ευρώ,και την πήρα για δοκιμή.Την πρώτη φορά που τη δοκίμασα πήρα μια μικρή τρομάρα,καθώς όταν την άπλωσα το πρόσωπό μου άρχισε να με τσούζει,αλλά μετά από 5 λεπτά σταμάτησε.Την αφήνω για 20 λεπτά και την ξεπλένω με κρύο νερό,και το πρόσωπό μου πραγματικά λάμπει!Φαίνομαι ξεκούραστη και η επιδερμίδα μου αποκτά ομοιομορφία.Πραγματικά έχει μπει στη ρουτίνα μου και ανυπομονώ να δοκιμάσω κι άλλες μάσκες από την Apivita!



ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Εδώ αναλαμβάνει η κουζίνα!Οι καλύτερες ενυδατικές μάσκες που έχω κάνει είναι homemade και πανεύκολες.
1)Γάλα εβαπορέ. Βάζω μια μικρή ποσότητα σε βαμβάκι και περνάω όλο μου το πρόσωπο.Το αφήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς,ξεπλένω με κρύο νερό και έτοιμη!Ακούγεται περίεργο,το ξέρω,αλλά μια δοκιμή θα σας πείσει.Εύκολο,απλό,ανέξοδο.
2)Γιαούρτι με μέλι.Μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι,μια κουταλιά της σούπας μέλι,ανακατεύουμε,απλώνουμε!Την αφήνω κι αυτή για 15-20 λεπτά και ξεπλένω κλασικά με κρύο νερό.Είναι πολύ πιο ενυδατική και επιπλέον λαχταριστή!




  Και φυσικά δεν ξεχνάμε αφού ξεπλύνουμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας,να απλώσουμε την ενυδατική μας κρέμα. :)


  Εσείς ποιες μάσκες χρησιμοποιείτε;Έχετε δοκιμάσει κάποια από τις παραπάνω;


  Περιμένω τα σχόλιά σας.Μέχρι την επόμενη φορά,φιλιά στα μούτρα!



J


Υ.Γ.Το θέμα με τις φωτογραφίες προφανώς δεν το πολυκατέχω,αλλά το παλεύω για ένα καλύτερο φωτογραφικό αύριο.

 

8 σχόλια:

  1. με το δεξί!! άντε κι καλά ποστς! ωραίες οι ιδέες για μάσκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ! :)Δοκίμασε και πες μου τη γνώμη σου,θα χαρώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Καλορίζικο το μπλογκάκι σου!!!! Ελπίζω να τα λέμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις!!! Καλό Σ/Κ και καλά beaute!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci beaucoup,καλώς σας βρήκα!Θα τα λέμε οπωσδήποτε,φιλιά! :D

      Διαγραφή
  3. Την πρώτη μάσκα την δοκίμασα πρόσφατα και έμεινα αρκετά ικανοποιημένη!! Αυτήν που χρησιμοποιώ περισσότερο όμως είναι η αντίστοιχη με πράσινο άργιλο της Apivita :)

    Πολύ ωραίο ποστ..
    Χάρηκα που σε βρήκα
    Φιλάκια
    Claire
    http://notebookofclaire.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ καλή πραγματικά,απλώς πρέπει να προσπαθήσεις λίγο για να πετύχεις τις αναλογίες!Της Apivita δεν την έχω δοκιμάσει,αλλά φαντάζομαι ότι είναι κι αυτή πολυ καλή..:)
    Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ,με έκανες πολύ χαρούμενη με το σχόλιό σου!Θα τα λέμε και στο blog σου,το βρήκα και το αγάπησα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://mairhxeno.blogspot.gr/2013/04/sea-lavender.html
    :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με κάνουν χαρούμενη!
Πάντα απαντάω κι εκτιμάω πολύ το χρόνο που αφιερώνετε για να με διαβάζετε. :)